Støbning efter gipsform

Lær den ældgamle teknik bag gipsafstøbninger, som de ses på mange museer rundt om i landet. Få indblik i den komplicerede verden bag, og lær de grundlæggende principper at kende, så du senere selv kan udvikle dem i mere kreativ og eksperimenterende forstand. Du vil både få en introduktion til lerets skulpturelle egenskaber, samt få indblik i gipsens kunstneriske potentiale.

Vi starter med at udforme en simpel skulptur i ler max. 40cm høj – jo simplere figuren er, jo lettere bliver den efterfølgende afstøbning. Herefter opbygger vi en såkaldt ”ægte form” i gips omkring skulpturen, med delingerne placeret strategisk så gipsformen kan slippe figuren bagefter, og både form og figur forbliver intakt. Når gipsformen er tør kan der støbes i den igen og igen. De resulterende gipsafstøbninger kan males og forarbejdes alt efter lyst og sjove påfund.

Deltagelse i kurset kræver ingen forudgående kompetencer.

Din lærer er Carin Amdi Hansen, som har været udøvende kunstner i 13 år og læser kunsthistorie på Københavns Universitet. Til efteråret underviser hun i skulptur for FOF i København, Lyngby og Ballerup.

1. dag: Lerfiguren skabes

·   Velkomst og gennemgang af kursus
·    Inspiration og tips til udformning af lerfigure
·    Evt. start på opbygning af gipsform
·    Fremvisning og evaluering

2. dag: Gipsformen opbygges og der støbes i den

·    Gennemgang af øvelser og teknikker
·     Opbygning af gipsform omkring skulpturen
·     Aftagning og overfladebehandling af formen
·     Støbning
·     Fremvisning og evaluering
·     A
nden gipsanvendelse til skulptur og maleri

 


Weekendkursus
forhør om næste kursus

Tilmelding og praktisk info