Serigrafi i skolen
Underholdende trykmetode med mange muligheder 
Workshop hos jer, for elever og lærere


Du kender sikkert serigrafi fra popkunsten, bl.a. Andy Warhol som fotograferede sine modeller og motiver og trykkede dem på lærred og papir. Jeg har arbejdet med serigrafi-workshops siden 2007 og tør garantere, at det bliver ekstra underholdende og igangsættende. 

En workshop varer 3-4 timer, mens et intro-kursus kan gøres kortere og kan sammensættes efter jeres ønsker, her er et eksempel:

- Gennemgang af den serigrafiske metode og anvendelsesmuligheder
- Demonstration af serigrafisk tryk
- Du laver dine egne serigrafiske tryk
- Tryk på papir, pap, lærred, tøj og tekstil, næsten alt muligt..
- Kreativ vejledning og massser af inspiration

Serigrafisk tryk/produktion er oftest forbundet med en del investeringer i materialer og pladsbehov. Jeg anvender en enkel metode, så energien kan bruges til det kreative input. En metode jeg selv har anvendt til professionel brug og undervist i siden 2007 med succes, fordi der er fokus på en bred kreativ anvendelse, det er let og ekstremt underholdende.  

En tegning, et foto, en tekst eller lignende kan trykkes som serigrafisk tryk. Der er næsten ingen begrænsninger, hvis du blot er opmærksom på nogle få ting. Dit motiv kan fotokopieres, eller printes fra computer, til en transparent folie. Folien belyses på en klargjort serigrafisk trykramme med lysfølst emulsion, hvorpå motivet overføres til trykrammen. Efter afvask er trykrammen med dit motiv klar til brug. Med tekstil- eller akrylmaling laves tryk på T-shirt, papir, pap m.m. Trykrammen kan holde til flere hundrede tryk. 

Kontakt mig for flere oplysninger og få tilsendt et oplæg med pris m.m.

Klik for mere forklaring om serigrafi med foto-illustrationer  

Information om mine B & U aktiviteterDe unges vurdering: SUPERCOOL
I foråret 2011 har jeg haft besøg af en børenhave og en 7. klasse fra Kildvældsskolen (begge fra Kbh.) og en 9.  klasse fra Rudolf Steiner-skolen i Silkeborg, som alle har arbejdet med serigrafi. Disse oplevelser har været overraskende positive for alle. Derfor vælger jeg at tilbyde serigrafi til skoler og institutioner, idet det er min erfaring og oplevelse, at børn og unge er meget interesseret i denne teknik.

En skolelærers vurdering
d. 16.09.11, Birthe Thalbitzer - Johannesskolen, Frederiksberg

5 B fra Johanneskolen var på besøg hos kunstneren André Moulin (Miller Art) for at lære om ”Serigrafi”. Det blev nogle spændende timer for eleverne, hvor André først fortalte lidt om kunst og om serigrafi i særdeleshed.

Bagefter fik eleverne lov til at lave deres egen serigrafi på en medbragt T- shirt. Dem, der ikke havde en T – shirt fik lov til at lave serigrafi på papir.

Andre er en meget farverig person, der forstår at gøre det interessant og spændende for børnene og holde deres opmærksomhed. Jeg kan varmt anbefale et serigrafi kursus hos André Moulin.

Teknikken lægger op til kreativ udfoldelse og med min metode er det let og uteknisk. Alle kan være med og alle får et sjovt udbytte. Referencer oplyses gerne.

Arbejd med serigrafi i matematik?
Med serigrafi og trykmetoder kan du arbejde med tekster, symboler, fotomotiver og håndtegninger, og jeg tror på muligheder for at anvende disse tekster og symboler i både kreative og boglige fag, så undervisningen får en kreativ kulør. I første omgang er denne workshop en gratis smagsprøve.

Illustreret håndbog om serigrafi
Jeg har udgivet en bog, som viser hele processen, så du kan komme igang på egen hånd og få inspiration til at lave serigrafi-tryk på næsten alt. LÆS MERE